Djurens Samarittjänst – Mobil

Djurens Samarittjänst är en ideell förening där våra volontärer gör sitt yttersta för att hjälpa hemlösa katter till nya, trygga och kärleksfulla hem. Här på vår hemsida kan ni se våra katter som bl.a. söker nytt hem eller som är i behov av en fadder. Ni kan även annonsera efter bortsprungna eller upphittade katter samt läsa andras annonser.

Största delen av vårt ekonomiska stöd kommer från privatpersoner som skänker gåvor, handlar på loppisen eller väljer att ha en fadderkatt.

Alla gåvor är välkomna, stora som små!
Plusgiro: 235020-5, Bankgiro: 242-9652, Swish: 123 641 73 80

Nu har har loppisen på Frigångsgatan i Haga, Göteborg öppet på tisdagar. Förhoppningsvis kommer vi snart kunna utöka öppetdagarna i mån av tillgång på volontärer. Detta gäller tills annat meddelas på hemsidan/fb.
Varmt välkomna att shoppa loss eller lämna in kläder och prylar!

Katthemmet är stängt för besök, volontärer och adoption av katt.
Vi tar inte emot några katter. Öppet hus i år blir inställt.
Detta gäller tills annat meddelas på hemsidan/fb.

Kattungar Frontpage130624 1
Alla kattägare behöver hjälpas åt för att höja kattens status och för att
minska antalet hemlösa katter!

  • Tänk på att din lilla kattunge fort blir stor! Kastrering görs med fördel runt 6 månaders ålder.
  • Katter som är okastrerade löper mycket större risk att dra sig för långt från hemmet, råka i revirstrider och inte hitta hem igen eller råka ut för tråkigheter!
  • I samband med kastrering passa även på att ID-märka och registrera din katt antingen med tatuering eller chip. En ID-märkning gör chanserna mycket större att få tillbaka din bortsprungna katt!
  • I Göteborgsområdet beräknas det finnas 10.000 hemlösa katter, det finns ingen anledning att det ska födas fler oönskade kattungar!
  • Kastrera din honkatt i tid! Till dig som ändå väljer att låta din katt få ungar… tänk på att det inte är så lätt att få bra hem till dem eftersom tillgången är större än efterfrågan. Vad gör du när du står där med fem ungar som är 12 veckor gamla och ingen vill ha dem??