Regler för adoption

På grund av pandemin kommer vi att fortsätta ett tag till med att ha stängt för besök och intag av nya katter på katthemmet. Katthemmet sköts givetvis som vanligt för de katter som bor hos oss permanent. Vi meddelar här och på vår fb-sida när ändringar av detta sker.

Våra katter har ofta haft en tuff start på livet och därför vill vi göra vårt yttersta för att katterna ska få en så trygg tillvaro som möjligt i sina nya hem. Därför ställer vi höga krav på dig som vill adoptera katt!

Adoptionsprocessen börjar med ett besök på katthemmet där du får en möjlighet att träffa oss och våra katter. Gör en överenskommelse i förväg, så vi finns på plats och har tid att visa och berätta om katterna. Fundera sedan över ditt val hemma i lugn och ro. När du bestämt dig för en katt kommer vi hem till dig med den. Att vi får se ditt hem är viktigt, för vi vill vara säkra på att katten får det så bra som möjligt.

Kontraktet skrivs när katten överlämnas. Kattungar placeras aldrig ensamma. Om det redan finns katt i hemmet går det bra att adoptera endast en kattunge. Många katter trivs bra med en kattkompis, medan andra vill vara ensamkatter. Ska katten tillåtas att gå ut så kräver vi en trygg utemiljö på landet, utan trafikerade vägar. Detta är något som vi bedömmer vid första kontakten samt vid ett hembesök. Katter tillåts inte att gå ute i stadsmiljö eller liknande.

Katten ska vaccineras en gång om året. När katten lämnar oss har den fått sin grundvaccination mot kattpest och kattsnuva. Du får inte sälja, skänka bort, avliva eller omplacera katten utan vårt medgivande.

Om du väljer att ta hand om en kattunge skall den kastreras och ID-tatueras vid ca 6 månaders ålder. Intyg på att detta är gjort skickas därefter till föreningen. Du får inte lov att låta katten bli dräktig och få kattungar. Katter över 6 månaders ålder är redan kastrerade och ID-tatuerade när de lämnar katthemmet. Samtliga katter är chipmärkta och undersökta av veterinär. Ev tandsten är borttagen.

Kostnaden för att adoptera en kattunge är 600 kr.
Kostnaden för en vuxen katt är 1000 kr.

Adressändring skall anmälas till föreningen. Vi vill alltid kunna få kontakt för uppföljning. Skicka oss gärna ett brev och foto när du adopterat en katt, så vi vet hur det gått!