Bli Volontär

I nuläge söker vi inga fler volontärer.

volontär-bild 640x299


”Att vara volontär på katthemmet är slitigt, skitigt, spyigt och …
helt underbart!” 🙂

Djurens Samarittjänst är en ideell förening som är beroende av just volontärer.
Katthemmet består av ett varierat antal katter. En stor del av arbetet här består av att hålla våra djurutrymmen rena, fina och trivsamma. Inte alltid ett angenämt arbete men så oerhört betydelsefullt för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet på ett bra sätt!
Naturligtvis finns det en härligare sida också, tex när man tar en fikapaus mitt ibland tio gosiga katter eller när man bara kan gosa runt med en massa ömhetstörstande kattungar eller bli sittandes med en nyinkommen, kanske skadad och rädd katt och kunna ge lite trygghet och tröst. Hos oss är ingen dag den andra lik och ändå är det samma saker som behövs göras varje dag. Alla ska ha mat, rent vatten, rena lådor, socialt umgänge och en snygg och stimulerande miljö!

Antalet volontärer varierar men en del har varit här länge och vi har det väldigt trevligt och roligt ihop!

Som volontär behöver du kunna hjälpa till (i alla fall initialt) dagtid, vardagar. Du får introduktion 2-3 gånger gärna med början på förmiddagen.
Därefter ska du kunna arbeta så gott som självständigt, givetvis med aktuell information om läget. Du måste kunna tillgodogöra dig skriftlig eller muntlig information!
Du ska själv kunna se vad du behöver prioritera för dagen och var dina insatser behövs bäst.
Katthemmet är som vilken arbetsplats som helst när det gäller närvaro och frånvaro, dvs att man kommer på överenskommen tid och meddelar när man får förhinder från avtalad tid.

Efter introduktionen bestämmer man själv vilka dagar och tider man vill/kan komma.

Tiden här går väldigt fort, för att själv ha någon behållning av att vara här så bör du ha minst 2-3 timmar till ditt förfogande.

Katthemmet ligger i Gråbo, Lerums kommun. Det innebär att för dig som bor i Göteborgs blir det en resa över kommungränsen om du åker kommunalt.

Låter det som något för just dig så kontakta Linda, 0703 – 555 901, linda@djurenssamarittjanst.se